Bloemendaal aan Zee zet stap naar schoner en duurzamer strand met PBD-afvaleilanden

Het wordt deze zomer op het strand van Bloemendaal aan Zee nog makkelijker om afval te scheiden. Naast de bekende groene bakken voor restafval, zijn er nu ook twee opvallende oranje afvaleilanden geplaatst. Hier kunnen strandbezoekers hun Plastic Blik en Drinkkarton (PBD) weggooien. De nieuwe afvaleilanden hebben als doel het strand schoner te maken en recycling te stimuleren. Het is een stap naar een meer circulaire afvalinzameling.

Danny Kroonstuiver – eigenaar van strandpaviljoens Fuel en Bronze – ziet dat er helaas nog te vaak dat afval op het strand wordt achtergelaten, met name tijdens drukke zomerdagen. De strandpaviljoens willen daarom graag bijdragen aan een schoner strand en zien de nieuwe afvaleilanden dan ook als een stap in de goede richting.

Beach Cleanup met stichting Juttersgeluk

Om extra aandacht te geven aan de nieuwe afvaleilanden en het belang van een schoon strand, organiseerde de gemeente Bloemendaal in samenwerking met de strandpaviljoens en stichting Juttersgeluk een Beach Cleanup. Stichting Juttersgeluk is al jarenlang actief op het strand van Bloemendaal aan Zee en zet zich in voor een schone kustlijn. Het afval rapen werd gedaan door een enthousiaste groep van vrijwilligers van Juttersgeluk en de eigenaren en medewerkers van de strandpaviljoens Bloomingdale, Fuel en Bronze. Er is vooral veel (micro)plastic verzameld, maar ook sigarettenpeuken werden veel geraapt.

"We hopen dat de afvaleilanden bijdragen aan minder afval op het strand en dat er meer afval gerecycled wordt," aldus Jasper Roord, eigenaar van strandpaviljoen Bloomingdale. "Samen met onze medewerkers zetten we ons graag in voor een schoon en duurzaam strand. We vinden het belangrijk dat dit bewustzijn leeft binnen onze teams en dat we deze boodschap ook uitdragen naar onze gasten."

Recycle mee en maak gebruik van de PBD-bakken

De PBD-afvaleilanden zijn te vinden op twee centrale locaties op het strand van Bloemendaal aan Zee. Strandbezoekers kunnen hun plastic, blik en drinkkarton afval in de oranje containers deponeren, zodat deze gerecycled kunnen worden. Door samen te werken kunnen we zorgen voor een schoner en duurzamer strand voor iedereen.

Lees meer over Stichting Juttersgeluk